Kecskesajtos paradicsomsaláta
 
Hozzávalók 4 személyre: 
50 dkg paradicsom (koktélparadicsom lenne az igazi…) 
3 evőkanál balzsamecet 
só 
bors 
5 evőkanál olívaolaj 
1 csokor snidling 
1 csokor petrezselyem 
40 dkg lágy kecskesajt
  |  
 Elkészítés: Kockázzuk fel a paradicsomot (a koktélparadicsomokat vágjuk félbe…). Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Közben készítsünk szószt az ecetből, olajból, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. A szószt keverjük össze a paradicsommal. A négy részre vágott kecskesajtot tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és tegyük a forró sütőbe. Figyeljünk, mert gyorsan megolvad, főleg, ha érettebb! Ha átforrósodott, vegyük ki, vizes késsel vágjuk ketté, és tegyük a salátára. Ropogós bagettel mennyei!
  Elkészítési idő: 25 perc 1 adag: 370 kcal fehérje: 15 g zsír: 32 g szénhidrát: 6 g |   
  
Olajbogyós zöldbabsaláta
 
Hozzávalók: 40 dkg friss zöldbab, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál ecet, só, bors, egy gerezd fokhagyma, 2 evőkanál aprított snidling, 2 szép paradicsom, 10 dkg fekete olíva 
  |  
 Elkészítése: Főzzük meg a megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot sós vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Vágjuk kockára a paradicsomot, és keverjük össze a babbal. Az olajból, ecetből, valamint a fűszerekből készítsünk salátaöntetet, keverjük össze a zöldségekkel, majd szórjuk rá a snidlinget és az olajbogyót. Azonnal tálalható. 
  |   
  
   |