Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Menü
 
Kapcsolat
 
Híres épületek
 
Disneyland
 
Kerületek, negyedek
 
Mindenkinek
 
Forgalmas helyek
 
Klubok, bárok
 
Újságok, francia nyelven
 
Pályaudvarok
 
Párizs iparágai
 
Vendégkönyv!

 
Oldal nyomtatása
Nyomtatás!
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szavazz!
Közv. Kutatás
Szerinted melyik turizmussal foglalkozó oldal a jobb? (ha nem tudsz dönteni kere

New York 001.
Róma városa
Párizs 0.5 (ez)
Argentína
Alaszka
Benelux államok
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Letöltési idő
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Éttermek, kávézók
 
Útiterv négy napra
 
Receptek
 
Párizs focicsapata
 
Kapcsolódó oldalak
 
Párizsban forgatott filmek
 
Desszertek, Extrák

Csokoládés francia csók
Hozzávalók 40 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj/ margarin
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • A krémhez:
  • Fél rúd vanília
  • Fél liter tej
  • 8 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg finomliszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín



  • Előkészítés: Felforralunk 1 dl vizet a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erős tűzön addig keverjük-főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától, azaz képviselőfánk-tésztát készítünk. Lapostányérra simítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön. Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
    Elkészítés: A kihűlt masszát keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgép spirál-betétjével habosra keverjük. Csillagcsőrös nyomózsákba tesszük, és egymástól tisztes távolságra mogyorónyi halmokat nyomunk belőle a két sütőlapra. Közepes bordamagasságon aranysárgára sütjük a fánkocskákat (15-20 perc) - ezután a sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta, majd 5 percig a kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőben pihentetjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez felhasítjuk a vaníliarudat, kikapargatjuk belőle az illatos pépet, és hüvelyével együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd a liszttel, apránként hozzászűrjük a tejet, és sima péppé keverjük. Forró vízfürdőbe állítva (vagy a mikróban), folyamatosan keverve besűrítjük, levesszük a tűzről. A csokoládét apróra vágjuk, forró vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk, a vaníliakrémhez keverjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, sima, vékony csőrrel ellátott nyomózsákba szedjük, és beleszúrva a fánkocskákba, megtöltjük vele üreges belsejüket. Egymás tetejére halmozzuk őket, majd bevonjuk a csokoládékrémmel. Legalább 1 órára behűtjük, hogy a krém kissé megkössön. Tálaláskor további tejszínt adhatunk mellé vagy díszítésként.

     

    Francia almatorta (Tarte Tatin)
    Hozzávalók:
  • 15 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 3 db alma,
  • csipetnyi gyömbér vagy fahéj,
  • mélyhűtött vajastészta,
  • citromlé

  • Elkészítése: A hámozott almát vágjuk cikkekre, majd locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg csipetnyi gyömbérrel vagy fahéjjal. Kerek formában vajon pirítsuk meg meg a cukrot, míg aranyszínű lesz. A lecsepegtetett almaszeleteket rakjuk rá, szorosan egymás mellé. Fedjük be a felengedett és kerek lappá nyújtott vajastésztával. Fél óráig süssük előmelegített sütőben. Melegen borítsuk tálra. Hidegen, melegen fogyasztható, tejszínhabbal kínálható.

     

    Francia csokitorta
    Hozzávalók:
  • 23 dkg étcsoki
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • vaníliás cukor

  • Elkészítés: A megolvasztott csokit a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a
    tojások sárgáját és a cukrot, vaniliás cukrot, majd a lisztet. Jól
    elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott,
    lisztezett formába öntjük, és 180-200 fokos sütőben kb. 25 percig
    sütjük.

    Megjegyzés:
    - A múltkor hámozott, negyedelt körtét
    nyomkodtam bele, az is nagyon finom volt.
    - Én jobban szeretem, ha kicsit tovább sül 25 percnél, mert akkor nem
    lesz a közepe olyan lágy, de ez ízlés dolga.
    - A csokit mikroban szoktam megolvasztani, de vigyázni és kevergetni kell közben, mert jártam már úgy, hogy a közepén egy csomó megszenesedett.

     

    Francia csokoládékrém

    Hozzávalók:
  • 20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
  • 4 tojás,
  • 2 evőkanál tejszín,
  • 1 vaníliás cukor

  • Elkészítése: Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

     

    Körtepalacsinta karamellszószban
    Hozzávalók: 6 palacsinta, 3 körte, maroknyi dió, kevés cukor, a karamellhez: 10 dkg cukor, 1 dl meleg víz

    Elkészítés: Hámozzuk meg a körtét, vágjuk félbe, és kevés szirupban főzzük néhány percig. Tegyünk 10 dkg cukrot egy lábasba, hintsük meg egy kevés vízzel, és gyenge tűznél kezdjük pirítani. Ne kavargassuk, de az edényt időnként rázogassuk, hogy a cukor le ne ragadjon. Amikor már szép színe van, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a meleg vizet. Alaposan keverjük össze. Ezután töltsünk minden palacsintába egy fél körtét úgy, hogy kis batyut kapjunk. Szórjuk meg a dióval, majd öntsük rá a karamellszószt.

     

    Habos szilva
    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg szilva, 5 dkg mandula vagy dió, 5 dkg étcsokoládé, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor; a sütőformához 2 dkg margarin.




    Előkészítése: a szilvát kimagozom, és a magok helyére 1-1 hámozott mandulát vagy gerezd diót teszek. A tojásfehérjéből habot verek, a porcukorral összekeverem. A csokoládét durva reszelőn lereszelem. Egy tortaformát a margarinnal kikenek.
    Elkészítése: a szilvákat szépen, sorban a formában elhelyezem. A csokoládét óvatosan a habba keverem, és rákenem a szilvára. Az édességet előmelegített, forró sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. Ha már kihűlt, a tetejét szépen feldíszítem.

     

    Lyoni gesztenyetorta
    Hozzávalók (16 szelet):
  • 40 dkg gesztenyemassza,
  • 3 tojás,
  • 7 dkg vaj,
  • 3-4 evőkanál rum.
  • A tetejére:
  • keserűcsokoládé-öntet,
  • édes tejszínhab
  • A tortaforma kikenéséhez:
  • kevés vaj,
  • liszt

  • Elkészítés: A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojássárgájával és a puha vajjal, majd belekeverjük a rumot és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük, és kiborítva hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, keserűcsokoládé-öntettel vonjuk be, és külön tálkában aduk hozzá édes tejszínhabot.

     

    Omlós csokoládétorta cukrozott naranccsal

    Hozzávalók:
  • 25 dkg keserűcsokoládé,
  • 6 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 4 dkg liszt,
  • 12,5 dkg vaj,
  • 12 dkg cukrozott narancshéj,
  • 1 kupica narancslikőr vagy más finom alkohol,
  • vaj a forma kikenéséhez

  • Elkészítése: Daraboljuk fel a cukrozott narancsot és áztassuk be az alkoholba. Alacsony lángon olvasszuk fel a csokoládét és a vajat, míg egészen krémes és homogén állagú lesz. Keverjük ki a tojások sárgáját 10 dkg cukorral, adjuk az olvasztott csokoládéhoz. A tojások fehérjét verjük habbá 5 dkg cukorral, és óvatosan keverjük a masszához. Szitáljuk bele a lisztet, és óvatosan keverjük el. Öntsük kivajazott formába, szórjuk meg a narancsdarabkákkal, és közepes sütőben süssük 30-35 percet. Langyosan tálaljuk.

     

    Vaníliás-csokoládés fánkocska

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 12 dkg vaj
  • 14 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • a töltelékhez:
  • 1 rúd vanília
  • 6 dl habtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kis darab vaj

  • Elkészítése: A sütőt jó forróra előmelegítjük. 10 deka vajat 3 deci forrásban lévő vízben fölolvasztunk, majd a lisztet egyszerre beleszórjuk. Kis lángon, keverve 2 percig főzzük, majd a tűzről félrehúzva 5 percig pihentetjük. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadva jól kidolgozzuk, a tésztát teljesen simára keverjük. A masszát habzsákba töltjük, majd a maradék vajjal kikent sütőlapra kb. 8 centi hosszú kis tésztarudacskákat nyomunk belőle. Kétujjnyi teret hagyjunk közöttük, hogy legyen helyük növekedni. A sütőben 20-25 percig sütjük. Ezután éles kiskéssel a fánkokat lapjában félbevágjuk, és még 5 percre a sütőbe visszatoljuk, hogy kiszáradjanak. Egyenként rácsra rakva hűlni hagyjuk. A töltelékhez a vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot és a vanília húsát hozzáadjuk. A csokoládét darabokra tördeljük, majd vízgőzre téve fölolvasztjuk, a vajat beledobjuk. 6-8 percre félretesszük, hogy egy kicsit hűljön, majd a tésztatetőkre csurgatjuk, és dermedni hagyjuk. A vaníliás habot a fánkokba töltjük, végül csokoládés tetejüket ráillesztjük.

    Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
    Egy fánk: 1016 kJ/243 kcal

     
    Üdv!
    Üdv az oldalon! Itt minden Párizsról szól és mindent meg is találhatsz, ami róla szól! Ha kedved van levelezni, akkor e-mail: panmarton@mail.datanet.hu, vagy MSN: panmarton@hotmail.com ! Ha tetszik az oldal gyere vissza többször is, írj a vendégönyvbe, vagy kérj linkcserét! Jó böngészést kíván a szerkesztő, Tmarci!
     
    Képek
     
    Webkamerák
     
    Egyéb
     
    Tanulj franciát!
     
    Utazz Párizsba!
     
    Luxus hotelek
     
    Bienvenue!
    Fantasyland, Vasútállomás
     
    Welcome!

    Hirdetés:

    Tőz$dés€d (klikk)

    Az Ön brókere avagy pénzügyi tanácsadás

     
    Chateljetek bátran, csak ne ocsmányul!
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Kis tanácsadó
     
    Boldog névnapot!
     
    Párizsi időjárás most

    Click for Paris, France Forecast

     
    Kedvencekhez
    Tégy a kedvencekhez!
     
    Statisztika
    Indulás: 2005-08-12
     
    A-Stat
     
    Saját óra
     
    Óra
     
    Naptár
     
    Naptár
    2024. Október
    HKSCPSV
    30
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    01
    02
    03
    <<   >>
     
    Online látogatók
     
    Toplapok stat
    Toplapok.hu - ingyenes, online statisztika
     
    Reklám-csere kereső
    Reklám-Csere Kereső
     
     
    NON-STOP 100 toplista
     
    Enveco Free Stat
     
    Ti küldtétek
     
    Huntop
     
    Hungarian web Toplista
    Hungarian Web Toplista
     
    Scriptek (kódok)
     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?