Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Menü
 
Kapcsolat
 
Híres épületek
 
Disneyland
 
Kerületek, negyedek
 
Mindenkinek
 
Forgalmas helyek
 
Klubok, bárok
 
Újságok, francia nyelven
 
Pályaudvarok
 
Párizs iparágai
 
Vendégkönyv!

 
Oldal nyomtatása
Nyomtatás!
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szavazz!
Közv. Kutatás
Szerinted melyik turizmussal foglalkozó oldal a jobb? (ha nem tudsz dönteni kere

New York 001.
Róma városa
Párizs 0.5 (ez)
Argentína
Alaszka
Benelux államok
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Letöltési idő
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Éttermek, kávézók
 
Útiterv négy napra
 
Receptek
 
Párizs focicsapata
 
Kapcsolódó oldalak
 
Párizsban forgatott filmek
 
Marha

Burgundi marharagu
Hozzávalók (6-8 személyre):
  • 2 kg marhalábszár vagy lapocka,
  • 5 hagyma,
  • 5 sárgarépa,
  • 5 póréhagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 kávéskanál kakukkfű,
  • 2 babérlevél,
  • egy csokor petrezselyem,
  • 2 dl száraz vörösbor,
  • 30 dkg húsos szalonna,
  • 1 dl borpárlat,
  • 2 dl vörös csemegebor,
  • 25 dkg gomba,
  • 6 újhagyma,
  • só,
  • bors

  • Elkészítés: A falatnyi kockákra vágott húst, a megtisztított, nagyobb kockákra vágott hagymát, sárgarépát, póréhagymát, a szétnyomott fokhagymát és a fűszernövényeket egy éjszakán át a száraz vörösborban pácoljuk. Főzés előtt lapátkanállal kivesszük a húst, félretesszük a páclét. Nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott húsos szalonnát. Ráöntjük, és meggyújtjuk a borpárlatot. Hozzáadjuk a csemegebort, a megszűrt páclével elborítjuk, s lefödve, lassú tűzön körülbelül két órán át pároljuk. Amikor megpárolódott, felöntjük a megmaradt páclével. A kevés vajban megpárolt, megtisztított gombát a szeletekre vágott újhagymával együtt hozzáadjuk a húshoz. Amikor ez a hagyma is megpuhult, sóval, borssal ízesítjük.
    Az ételt forrón tálaljuk. Köretnek sós burgonyát, párolt rizst vagy vajas spagettit kínálhatunk hozzá.

     

    Borjúsült zöld olívával
    Hozzávalók: 1 kg borjúhús, 10 dkg magozott zöld olíva, 5 dkg vaj, 5 dkg szalonna, petrezselyem, babérlevél, só, bors

    Elkészítése: Olvasszuk meg a vajat, tegyük rá az egybe borjúhúst és a kockára vágott szalonnát, és pirítsuk meg. Öntsük fel 2 csésze vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a felaprított petrezselymet és 2-3 babérlevelet. Fedjük le, és hagyjuk egy órát főni.

     

    Provanszi bárányborda
    Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 hosszú-csontos bárányborda (kb. 80 dkg)
  • A páchoz:
  • 1 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 cseresznyepaprika
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • A körethez:
  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkíni
  • 15-15 dkg sárga, piros és zöld húsú paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl húsleves
  • 1 evőkanál friss, vágott petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
  • 12-16 szem fekete olívabogyó



  • Előkészítés: A bordákat leöblítjük, szárazra törölgetjük, a csontokon lévő húst az „érméig” hosszában bevágjuk, és visszatekerjük-kerekítjük, fogvájóval megtűzzük. A páchoz a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát apróra eltördeljük. Nagyobb tálban elkeverjük az olajat, a citromlét, a citromhéjat és a fűszereket. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, a paprikát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Lefedjük, a hűtőszekrényben 4 órán át pácoljuk.
    Elkészítés: A körethez a padlizsánról és a cukkíniről levágjuk a szárvégeket, a padlizsánt kockákra vágjuk, fél órára besózzuk, majd leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. A cukkínit karikákra vágjuk. A paprikákat elnegyedeljük, kicsumázzuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprikát csíkokra-kockákra vágjuk A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát durvára, a fokhagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, majd a többi zöldséget, kissé megpirítjuk. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aláöntjük a húslevest, belekeverjük a zöldfűszereket és az olívabogyót, fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk - nem szabad túlfőniük, inkább kissé ropogósak maradjanak! Közben a páclé tetejéről leszedjük az olajat, egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A bordákat lecsepegtetjük, papírkendővel megtörölgetjük, és a forró olajban mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a zöldségköretet, és további 2-3 percig forrósítjuk. Előmelegített tálra rendezzük, friss kakukkfűvel vagy egyéb zöld fűszerlevélkével díszítjük. Burgonyapürét kínálhatunk mellé.

     

     

     
    Üdv!
    Üdv az oldalon! Itt minden Párizsról szól és mindent meg is találhatsz, ami róla szól! Ha kedved van levelezni, akkor e-mail: panmarton@mail.datanet.hu, vagy MSN: panmarton@hotmail.com ! Ha tetszik az oldal gyere vissza többször is, írj a vendégönyvbe, vagy kérj linkcserét! Jó böngészést kíván a szerkesztő, Tmarci!
     
    Képek
     
    Webkamerák
     
    Egyéb
     
    Tanulj franciát!
     
    Utazz Párizsba!
     
    Luxus hotelek
     
    Bienvenue!
    Fantasyland, Vasútállomás
     
    Welcome!

    Hirdetés:

    Tőz$dés€d (klikk)

    Az Ön brókere avagy pénzügyi tanácsadás

     
    Chateljetek bátran, csak ne ocsmányul!
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Kis tanácsadó
     
    Boldog névnapot!
     
    Párizsi időjárás most

    Click for Paris, France Forecast

     
    Kedvencekhez
    Tégy a kedvencekhez!
     
    Statisztika
    Indulás: 2005-08-12
     
    A-Stat
     
    Saját óra
     
    Óra
     
    Naptár
     
    Naptár
    2023. Július
    HKSCPSV
    26
    27
    28
    29
    30
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    01
    02
    03
    04
    05
    <<   >>
     
    Online látogatók
     
    Toplapok stat
    Toplapok.hu - ingyenes, online statisztika
     
    Reklám-csere kereső
    Reklám-Csere Kereső
     
     
    NON-STOP 100 toplista
     
    Enveco Free Stat
     
    Ti küldtétek
     
    Huntop
     
    Hungarian web Toplista
    Hungarian Web Toplista
     
    Scriptek (kódok)
     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?