Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Menü
 
Kapcsolat
 
Híres épületek
 
Disneyland
 
Kerületek, negyedek
 
Mindenkinek
 
Forgalmas helyek
 
Klubok, bárok
 
Újságok, francia nyelven
 
Pályaudvarok
 
Párizs iparágai
 
Vendégkönyv!

 
Oldal nyomtatása
Nyomtatás!
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szavazz!
Közv. Kutatás
Szerinted melyik turizmussal foglalkozó oldal a jobb? (ha nem tudsz dönteni kere

New York 001.
Róma városa
Párizs 0.5 (ez)
Argentína
Alaszka
Benelux államok
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Letöltési idő
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Éttermek, kávézók
 
Útiterv négy napra
 
Receptek
 
Párizs focicsapata
 
Kapcsolódó oldalak
 
Párizsban forgatott filmek
 
Sertés

Elzászi csülkös
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nyers sertéscsülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db szegfűszeg
  • 8-10 szem borókabogyó
  • 8-10 szem vegyes bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 dl száraz fehérbor

  • Előkészítés: A sertéscsülköt gondosan megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát, ha túl savanyú, hideg vízben átmossuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget. A borókabogyót, a színes borsot teatojásba zárjuk vagy kis darab vászonba kötjük.
    Elkészítés: Nagy fazékba öntjük az olajat, lazán rárakjuk a káposzta felét, erre a két csülköt, a húsos füstölt szalonnát, a hagymát, a fokhagymát, a vászonba kötött fűszereket. Betakarjuk a maradék káposztával, megsózzuk, megöntözzük a borral, és felöntjük annyi vízzel, hogy a káposzta feléig érjen. Ezután felforraljuk, majd lassú tűzön lefedve kb. 2 óra hosszat pároljuk. Az elkészült káposztából kivesszük a hagymát, fűszeres zacskót. A szalonnát csíkokra vágjuk, a csülköt felszeleteljük. A káposztát előmelegített tálba szedjük, a tetejére rakjuk a felszeletelt csülköt és szalonnát. Tűzforrón tálaljuk, főtt burgonyát adunk mellé.


    Megjegyzés:
    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
    1 adag: 570 kcal

     

    Provance-i sertéssült
    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg sertéscomb (lehetőleg a dió része), 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál provance-i fűszerkeverék.


    Előkészítése: a húst sóval megszórom, majd forró zsírban minden oldalán hirtelen barnára pirítom. A karikára vágott hagymát mellétéve 1-2 percig együtt sütöm, megszórom a fűszerrel, és 3 dl vizet aláöntök. Fedő alatt, takaréklángon puhára párolom, majd zsírjára sütöm. 20 perc múlva éles késsel felszeletelem. Sült vagy pirított burgonyával és salátával tálalom.

     

    Sertésszelet dijoni módra
    Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 sertésszelet (egyenként 1,5 cm vastag, összesen kb. 700 g)
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 1/2 teáskanál aprított friss kapor, vagy 1 teáskanál szárított kaporlevél
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kaporlevél ízlés szerint

  • feketebors



  • Elkészítése: A sertéshússzeleteket 2 fólia közé helyezzük, és nagyjából 0,5 cm vastagságúra kikloffoljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, elkeverjük a mustárral és a kaporral, majd a hús mindkét oldalát bevonjuk ezzel a keverékkel. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál margarint, beleteszünk 2 szelet húst és mindkét oldalon közepes hőmérsékleten 2 percig sütjük, utána kivesszük és melegen tartjuk. A másik két szeletet a maradék margarinon sütjük meg. Ezután a kaporleveleket megmossuk és szárazra töröljük. A sertésszeleteket sóval, borssal ízesítjük, a kaporral körítjük és azonnal tálaljuk. Ehhez az energiaszegény ételhez zöld saláta illik.

    Tápanyagtartalma: személyenként körülbelül 987 kJ/235 kcal, 39 g fehérje, 9 g zsír, és 0 g szénhidrát.

     

    Strassburgi bélszín
    Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 vastag szelet bélszín (60 dkg)
  • 4 szelet nyers libamáj (12 dkg)
  • 5 dkg liszt
  • 4 kis gombafej
  • 6-8 friss (1 kávéskanál szárított) zsályalevél
  • 1 dl olaj
  • 4 vastag zsemlekarika
  • 8 dkg vaj/ margarin
  • 5 dkg libamájkrém
  • A bormártáshoz:
  • 1 dl testes vörösbor vagy brandy
  • 3 dkg + diónyi vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl húsleves (kockából)



  • Előkészítés: A bélszínszeleteket vékony zsineggel körbekötözzük, hogy sülés közben megőrizzék kerekségüket. A libamájszeleteket kissé besózzuk, lisztbe forgatjuk. A gombafejeket megtisztítjuk. A zsályaleveleket leöblítjük.
    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a libamájszeleteket, 2 percig sütjük, majd két húslapáttal megfordítjuk őket és további 1 percig sütjük. Papírkendőre szedjük, melegen tarjuk. A máj sütőolajában megpirítjuk a zsemleszeleteket és a gombafejeket, ugyancsak papírkendőre szedjük őket, és melegen tartjuk. Másik serpenyőben hólyagosodásig forrósítjuk a vajat/margarint, beletesszük a zsályaleveleket és a bélszínszeleteket, mindkét oldalukon 2-3 percig, félangolosra sütjük. Csak akkor sózzuk, borsozzuk, amikor megfordítjuk őket. Minden zsemleszeletet (krutonnak szokták nevezni) vékonyan megkenünk libamájkrémmel, 1-1 szelet bélszínt és libamájat, végül 1 sült gombafejet teszünk rá. Előmelegített tálra helyezzük, néhány szál petrezselyemmel díszíthetjük, és mellé- köré öntjük a bormártást. A bormártáshoz a hús pecsenyelevéhez adjuk a bort, felforraljuk. Összedolgozunk 3 dkg vajat a liszttel, és mogyorónyi adagokban a lassú forrásban lévő mártásalaphoz keverjük. Felengedjük a húslevessel, élénk forralással besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve habverővel, erőteljes mozdulatokkal beledolgozunk még 1 diónyi vajat. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó! Köretként burgonyakrokettet, párolt zöldséget adhatunk mellé.

     
    Üdv!
    Üdv az oldalon! Itt minden Párizsról szól és mindent meg is találhatsz, ami róla szól! Ha kedved van levelezni, akkor e-mail: panmarton@mail.datanet.hu, vagy MSN: panmarton@hotmail.com ! Ha tetszik az oldal gyere vissza többször is, írj a vendégönyvbe, vagy kérj linkcserét! Jó böngészést kíván a szerkesztő, Tmarci!
     
    Képek
     
    Webkamerák
     
    Egyéb
     
    Tanulj franciát!
     
    Utazz Párizsba!
     
    Luxus hotelek
     
    Bienvenue!
    Fantasyland, Vasútállomás
     
    Welcome!

    Hirdetés:

    Tőz$dés€d (klikk)

    Az Ön brókere avagy pénzügyi tanácsadás

     
    Chateljetek bátran, csak ne ocsmányul!
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Kis tanácsadó
     
    Boldog névnapot!
     
    Párizsi időjárás most

    Click for Paris, France Forecast

     
    Kedvencekhez
    Tégy a kedvencekhez!
     
    Statisztika
    Indulás: 2005-08-12
     
    A-Stat
     
    Saját óra
     
    Óra
     
    Naptár
     
    Naptár
    2026. Június
    HKSCPSV
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    01
    02
    03
    04
    05
    <<   >>
     
    Online látogatók
     
    Toplapok stat
    Toplapok.hu - ingyenes, online statisztika
     
    Reklám-csere kereső
    Reklám-Csere Kereső
     
     
    NON-STOP 100 toplista
     
    Enveco Free Stat
     
    Ti küldtétek
     
    Huntop
     
    Hungarian web Toplista
    Hungarian Web Toplista
     
    Scriptek (kódok)
     

    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU